Stakston

Mediestrategen Brit Stakston. Allt om digitalisering, kommunikation, medier och PR

  • Hem
  • Föreläsningar & workshops 2024
  • #backademokratin
  • Almedalen 2025?
  • Kontakt
    • Om Brit Stakston
  • I medierna
  • Publicerat
  • Digitalisering
  • Arkivet

Powered by Genesis

Du är här: Hem / Arkivet / Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar. Del 1.

Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar. Del 1.

januari 4, 2010 by Brit Stakston 44 kommentarer

Årets första riktiga arbetsdag och vi får en tydlig bild av hur 2010 års valrörelse kommer se ut vad gäller sociala medier. SVDs artikel  ”Sociala medier ny PR-kanal” och den tillhörande fördjupande bloggposten av redaktionschef Martin Jönsson får vi se som tidstypiska. Både för sättet att granska riksdagsledamöternas twittrande och för genomgången, förklaringen av vad sociala medier är. Bra där. Kanske kan det få politiker att på allvar integrera sociala medier i sin kommunikation.

Eva-Lena Jansson från socialdemokraterna är den flitigaste twittraren av de 81 riksdagsledamöter som twittrar. Citatet från henne sätter fingret på vad sociala medier kan vara för den lyhörde politikern:

Det är ett annat sätt att kommunicera på. Jag skriver debattartiklar, krönikor i lokaltidningen och delar ut pepparkakor på gatan. På internet kan jag möta folk jag inte träffat annars. Det är också ett sätt att få veta hur människor uppfattar vardagen.

Exakt! Enklare kan det inte formuleras. Kan man sedan ha förmågan att faktiskt se vilket oerhört kraftfullt verktyg det är för att fånga upp politiskt engagemang skulle vi se en revitalisering av partipolitiken i stort. Men jag undrar om de rådande maktstrukturerna ens vill det. Det kanske är så sorgligt att man bara vill ha fler röster och inte ett större engagemang med fler aktiva medlemmar.

Det parti som i SVDs artikel är sämst på att använda sociala medier brett inom partiet är Kristdemokraterna. Detta trots en hyfsat aktiv twittrande partiledare (via Facebook oftast dvs hans Facebookstatusuppdateringar skickas vidare till Twitter). I ljuset av både artikeln och det faktum att Kristdemokraterna är sämst på sociala medier är det intressant att se hur en av de lokalpolitiker som jag följer på Twitter idag lanserar sin personvalskampanj. Lilith Svensson från Halland vill bli inkryssad till riksdagen och med en video på YouTube och i en bloggpost berättar hon vad hon vill politiskt och varför hon använder sociala medier i sin personvalskampanj.

Hon får ses som ett tidstypiskt exempel på hur en socialamedievan politiker kommer att använda det nya medielandskapet för att öka kännedomen om sig själv. Sociala medier består ju av en palett av publiceringsplattformar (de flesta helt gratis) och kommer förstås flitigt användas av de som inte står överst på riksdagslistorna. Tjänster såsom Politometern där  politiker som bloggar samlas kommer att dyka upp  i olika former. Det kommer att bli lättöverskådligt för den politiskt intresserade att hitta de politiker som är aktiva på nätet.

Sociala medier bör beaktas som en tredjedel av medielandskapet (att det sen kompliceras av att även traditionella medier återfinns på nätet lämnar jag därhän – men det är en annan diskussion). Jag menar att medielandskapet grovt kan delas upp och bestå av de tre delarna traditionella medier (radio, tv, tidningar), annonsmarknaden och sociala medier.

Resurser måste avsättas för att hantera detta. Vi befinner oss nu i ett skede som kan jämföras med hur det säkert var på 60-talet vad gäller TV för politiker. Trots att kunskapen bitvis fanns om rollen som TV spelat i valrörelsen för Kennedy tog det lång tid innan politiker såg hur ett kommunikationsfenomen där Hylands Hörna förekom kunde användas i vardagen för att dra väljare och skapa intresse för politik. Vem hade då trott att Sveriges statsminister en dag skulle medverka i Bolipompa och dansa med kossan Doris? På samma sätt fanns tveksamheten initialt om nyttan med faxen, e-posten och hemsidor på Internet. Hur skulle man ha tid att kolla mailen?! Varje ny kommunikationsform kräver sin tid av anpassning och förmåga att hantera nya företeelser.

Idag är det fortfarande så att politikers pressekreterare hellre tackar nej till bloggdebatter på Aftonbladet (med hänvisning till att ”vi ska ha en chatt på vår sajt nästa vecka om något annat vi vill diskutera”) och jobbar ihjäl sig för en minut i Rapport eller för en DN-debatt artikel. Eller kommunikationskonsulter som pga sin egen mediekonsumtion avfärdar Twitter som tramsigt. Det finns också journalister som fortfarande är livrädda för att förlora sin gatekeeper-roll och därför gärna avfärdar sociala medier som trivialt.  Moment 22. För den sistnämnda påverkar den förstnämnda och så går allt i en cirkel i gamla invanda mönster. Men då har ingen av dem tänkt på målgruppen. Allmänheten, medborgarna, väljarna de ställer frågor, diskuterar och läser om politik på en mängd nya arenor. Tänk på alla de flitiga diskussioner som skedde under Almedalen via Twitter där alldeles för få politiker deltog i de diskussionerna.

Den konversation som sker om politik, varje dag, på nätet är det ju rent av korkat att inte ta del av som politiker. Jag får veta mer om halländsk kristdemokratisk politik av Lilith Svensson eller om moderat politik av Mary X Jensen genom deras närvaro i mitt twitterflöde än om de frågor som drivs av partier som ligger mig närmare värderingsmässigt men som inte är aktiva på t.ex Twitter.

Trots sociala mediers roll i medielandskapet är det alldeles för många som inte anpassat sina arbetsuppgifter efter den ”nya” verkligheten. För man låter det egna medievalet styra. Tycker man Facebook är tramsigt så kan man inte se hur en statusrad om att ”jag ska dricka kaffe” kan ha något värde ens för vännerna som läser det. Många upplever sociala medier som arenor för patetiska ensamma människor som vräker ur sig sitt privatliv (just det där kaffe-exemplet är jag för övrigt vansinnigt trött på…). Men sociala medier är inte Twitter, Facebook eller någon annan enskild tjänst. Det handlar i grunden om:

  • ett nytt förhållningssätt till sin omgivning
  • att distribuera sin närvaro till fler arenor (inte tänka på vår hemsida, när vi bestämmer att våra frågor ska diskuteras utan sprida ut kunskapen till fler arenor)
  • att vara proaktiv genom att vara reaktiva (dvs vara snabba som 17 på att agera när de egna frågorna diskuteras – fånga upp trender, diskussioner etc)
  • vad jag väljer att fylla de olika kommunikationsplattformarna med avgör jag själv. Vill jag berätta om kaffedrickandet så gör det. Det kommer dock inte intressera så många på samma sätt som man inte skulle stå på ett torgmöte och berätta för alla förbipasserande om att man ska dricka kaffe.

Fredrick Federley försökte i våras att visa hur stark påverkanskraft sociala medier har genom en fejkpostning där han menade att det behövdes en regeringsombildning. Även om jag hade synpunkter på just fejkbloggandet som jag inte tycker gagnar förståelsen eller förtroendet för sociala medier var det ett ganska tidstypiskt agerande i en värld där vi har två läger. De som förstår och de som inte förstår sociala medier. Eller de som vill och inte vill förstå.

Sociala medier är kommunikation. Addera det till de kommunikationsverktyg som idag finns och se värdet i att oberoende av tid och plats ge medborgarna, väljarna chans att diskutera politik! Inte bara på ett givet datum klockan 14 utanför Konsum. Samtalen på den digitala kullerstenen är lika viktig. Svårare än så är det inte.

Jag köper inte resonamanget att man inte har tid. Tid har vi för det som är relevant.  Jag köper inte resonemanget att politik inte bedrivs på nätet. Politik bedrivs där människor finns.

Uppdatering 100105: skrev en del till: Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar. Del 2

/Brit Stakston

Uppdatering 1: Bråttom, bråttom första dagen på jobbet efter semestern….vill tillägga, att trots fokuset på de svenska riksdagsledamöterna, kunde artikeln i SVD kommentera Piratpartiets arbete med sociala medier för att visa vad man faktiskt kan åstadkomma om man har förmågan att finnas där de egna frågorna diskuteras.

Uppdatering 2: En av de aktiva moderater som finns på Twitter och som jag lika gärna kunnat använda som exempel på politiker som ger mig inblick i vilka frågor som driver dem är, Kent Persson. Han har bloggat om ”Vad är det som är så svårt att förstår med de sociala medierna?”.

Arkiverad under: Arkivet

Kommentarer

  1. Annika Beijbom säger

    januari 4, 2010 kl. 12:42 e m

    Kan bara hålla med. De samtal jag haft med analog-kramare den senaste tiden gör ju att man bara blir matt. Bara för att man byter verktyg så behöver man inte uppfinna hjulet på nytt vilket många -felaktigt- håller fast vid.

    Många hälsningar
    Annika Beijbom
    :)

    Svara
  2. Jerry Silfwer säger

    januari 4, 2010 kl. 2:03 e m

    Brit Stakston resonerar kring framförallt Twitter som politiskt verktyg.

    This comment was originally posted on FriendFeed

    Svara
  3. Markus Welin säger

    januari 4, 2010 kl. 2:32 e m

    Bra reflektioner. Hade tyvärr inte tid att utveckla ett lika ingående eget resonenmang i min blogg, men kan säga att jag håller med. Intressant jämförelse med Kennedy också.

    Svara
  4. Niclas Strandh säger

    januari 4, 2010 kl. 3:29 e m

    Brit har skrivit en lång postning utifrån SvDs artikel om politiker och sociala medier – en postning som bra sammanfattar det hon och jag redan för ett år sedan pratade med ett antal politiska partier om. Den tredelade mediekakan som hon nämner är en spännande tanke och den lär vi komma tillbaka till framöver.

    This comment was originally posted on FriendFeed

    Svara
  5. Mary säger

    januari 4, 2010 kl. 8:26 e m

    Bra och intressant. Vad gäller Piratpartiet så har jag under flera år bloggat och skrivit om dem som förebilder när det gäller politiskt nätverksarbete. De är ett utmärkt exempel och lyckades komma in i EU genom detta. Ingen har dessvärre velat lyssna på detta utan fokus har mest varit på dem som pirater. Det är dumt för jag tror att vi kommer att få se en hel del där.

    Tror också att det är viktigt att se att sociala medier ingår i den övriga kommunikationsmixen. Spännande det här.

    Svara
  6. Peter säger

    januari 6, 2010 kl. 9:36 e m

    Detta är kärnan:

    1) Använde inte sociala medier som en megafon.

    2) Delta i pratet på jämlika villkor.

    3) Bli kompis med andra bloggare genom att kommentera på deras bloggar.

    4) Var intressant och personlig. En megafon som upprepar partilinjen är dötrist.

    Svara
  7. Victoria säger

    januari 7, 2010 kl. 10:09 f m

    Hej, tycker det blir jättetråkigt att läsa den här typen av inlägg där nästan alla kommentarer består av länkar till andra bloggar. Det tyder på att ingen riktig dialog vill föras. Bloggarna vill bara synas själva och få besökare på sina egna bloggar. De verkar inte vara speciellt intresserade att verkligen diskutera.

    Svara
  8. Brit Stakston säger

    januari 7, 2010 kl. 1:38 e m

    Tack för kommentarer och länkar!

    @annika håller helt med att det blir fel när det blir sånt fokus på teknik eller enstaka tjänster – det är ju verkligen bara nya kommunikationsverktyg – innehållet finns ju i dialogen, i tankarna och i massor av andra sammanhang redan idag : )

    @peter håller med i din summering : )

    @victoria – jag håller inte med om att ett inlägg dvs min postning blir sämre av vilka kommentarerna är : ) inlägget blir ju inte tråkigare av det. Men som du säger just dialogen som ofta sker i kommentarsfältet är förstås en viktig och levande del av bloggandet. Ett mervärde som också sätter fingret på kärnan av bloggandet. JMWs blogg som blogg i kommunikationsbranschen har dock sällan en ständigt pågående diskussion i kommentarsfältet. Det är inte den typen av texter. Det är våra perspektiv och parallellet finns det x antal andra sociala medietänkare som ger sina bilder. Ofta i sina bloggar. Jag tycker inte att avsaknaden av kommentarer drar ner våra texters ev. kvalitet.

    I kommentarsfältet återfinns också de inlänkande bloggarna som bloggkommentarer.

    Den mesta diskussionen runt det min bloggpost handlade om skedde också på twitter, i de nämnda artiklarna och i de bloggposter som skrevs och som här syns.

    Jag tror att det i detta fall inte handlar om att alla är megafoner ointresserade av dialog utan att bloggarna själva hade många tankar de ville förmedla i sin plattform. Jag är glad över de ref. som görs till mitt inlägg. Stolt över att så många läst det och väljer att länka till det!

    Tack för att du läste! Och kommenterade : )

    Svara

Trackbacks

  1. Twitter Trackbacks for JMW Kommunikation » Blog Archive » Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar. [jmw.se] on Topsy.com skriver:
    januari 4, 2010 kl. 11:17 f m

    […] JMW Kommunikation » Blog Archive » Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar. http://www.jmw.se/2010/01/04/politik-och-sociala-medier-valrorelsen-2010-startar – view page – cached Årets första riktiga arbetsdag och vi får en tydlig bild av hur 2010 års valrörelse kommer se ut vad gäller sociala medier. SVDs artikel “Sociala medier ny PR-kanal” och den tillhörande fördjupande bloggposten av redaktionschef Martin Jönsson får vi se som tidstypiska. Både för sättet att granska riksdagsledamöternas twittrande och för genomgången, förklaringen av vad… Read moreÅrets första riktiga arbetsdag och vi får en tydlig bild av hur 2010 års valrörelse kommer se ut vad gäller sociala medier. SVDs artikel “Sociala medier ny PR-kanal” och den tillhörande fördjupande bloggposten av redaktionschef Martin Jönsson får vi se som tidstypiska. Både för sättet att granska riksdagsledamöternas twittrande och för genomgången, förklaringen av vad sociala medier är. Bra där. Kanske kan det få politiker att på allvar integrera sociala medier i sin kommunikation. View page […]

    Svara
  2. Eva-Lena Jansson, en av få politiker som använder Twitter för att lyssna och inte bara som megafon | Kulturbloggen skriver:
    januari 4, 2010 kl. 11:26 f m

    […] Brit Stakston bloggar också om den här undersökningen på SVD: Idag är det fortfarande så att politikers pressekreterare hellre tackar nej till bloggdebatter på Aftonbladet (med hänvisning till att “vi ska ha en chatt på vår sajt nästa vecka om något annat vi vill diskutera”) och jobbar ihjäl sig för en minut i Rapport eller för en DN-debatt artikel. Eller kommunikationskonsulter som pga sin egen mediekonsumtion avfärdar Twitter som tramsigt. Det finns också journalister som fortfarande är livrädda för att förlora sin gatekeeper-roll och därför gärna avfärdar sociala medier som trivialt. Moment 22. För den sistnämnda påverkar den förstnämnda och så går allt i en cirkel i gamla invanda mönster. Men då har ingen av dem tänkt på målgruppen. Allmänheten, medborgarna, väljarna de ställer frågor, diskuterar och läser om politik på en mängd nya arenor. Tänk på alla de flitiga diskussioner som skedde under Almedalen via Twitter där alldeles för få politiker deltog i de diskussionerna. […]

    Svara
  3. Vad är det som är svårt att förstå med de socialamedierna? « Kent Persson (m) blogg skriver:
    januari 4, 2010 kl. 11:31 f m

    […] Bloggar: Seved Monke och Tokmoderaten och techrisk och Peter och Högberg och JMW […]

    Svara
  4. Nytt år och nytt politiskt engagemang | Oscar Fredriksson (C) skriver:
    januari 4, 2010 kl. 2:44 e m

    […] Nu första dagen på jobbet (Regelrådet) och åter till verkligen med att bidra till att förenkla företagens vardag och även så smått sparka igång närvaron i sociala medier (både för min egen och för Regelrådets räkning). Sociala medier verkar annars vara dagens ämne efter denna artikel i SvD – och visst är detta viktigt för en bra politisk dialog i valrörelsen. […]

    Svara
  5. Nytt år och nytt politiskt engagemang | Oscar Fredriksson (C) skriver:
    januari 4, 2010 kl. 2:44 e m

    […] Nu första dagen på jobbet (Regelrådet) och åter till verkligen med att bidra till att förenkla företagens vardag och även så smått sparka igång närvaron i sociala medier (både för min egen och för Regelrådets räkning). Sociala medier verkar annars vara dagens ämne efter denna artikel i SvD – och visst är detta viktigt för en bra politisk dialog i valrörelsen. […]

    Svara
  6. Smurftips skriver:
    januari 4, 2010 kl. 5:08 e m

    […] Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar.Brit Stakston resonerar kring framförallt Twitter som politiskt verktyg. […]

    Svara
  7. Mycket sociala media på tapeten idag « politikerlilith skriver:
    januari 4, 2010 kl. 9:26 e m

    […] och Dagens Media Har även blivit nämnd på några bloggar, väldigt smickrad över det som Brit Stakston på JMW […]

    Svara
  8. Ju mer makt desto mindre dialog « Port Freedom skriver:
    januari 4, 2010 kl. 10:14 e m

    […] skriver om det som många missar: det är inte hur många, utan vem som läser som räknas. Brit Stakston har som vanligt järnkoll och är långt in i framtiden, men de politiker som vill vara med då kan […]

    Svara
  9. JMW Kommunikation » Blog Archive » Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar. Del 2. skriver:
    januari 4, 2010 kl. 11:57 e m

    […] om hur landets politiker använder sociala medier. Bra för att sociala medier faktiskt är en tredjedel av medielandskapet idag och bra för att det finns ett intresse för politik som utspelar sig i samtalen bland landets […]

    Svara
  10. 100 % stöd till Lars Vilks « Nemokrati skriver:
    januari 5, 2010 kl. 8:14 f m

    […] JMW Kommunikation – Politik och sociala medier,  Kent Persson (m) – Vad är det som är svårt att förstå med de sociala medierna,  […]

    Svara
  11. opassande » Blog Archive » Vissa syns ända in på huden, andra syns inte alls skriver:
    januari 5, 2010 kl. 12:22 e m

    […] Stakston får till det i en mycket läsvärd postning om valet 2010 och hur man ska kampanja via internet, apropå en artikel i svenskan (som även farmor […]

    Svara
  12. Kortbloggat:Digitalpr.se-2010/01/05 skriver:
    januari 5, 2010 kl. 3:02 e m

    […] JMW Kommunikation » Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar. […]

    Svara
  13. Lydiga politiker – Bankernas bidragsfusk II « Nemokrati skriver:
    januari 5, 2010 kl. 5:11 e m

    […] Politik och sociala medier2,  Högbergs tankar,  Peter Andersson – med rätt att tycka, JMW Kommunikation – Politik och sociala medier,  Kent Persson (m) – Vad är det som är svårt att förstå med de sociala medierna,  Peter […]

    Svara
  14. Politik är att samtala, viljan kommer sen | Sagor från livbåten skriver:
    januari 6, 2010 kl. 3:59 f m

    […] skrivit för mycket (stort och smått) för att det ska gå att referera det på ett rimligt sätt. Britt Stakston har i två inlägg förklarat värdet med de sociala medierna. Johan Ronnestam ger i en lång […]

    Svara
  15. Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2010-01-05 skriver:
    januari 6, 2010 kl. 11:39 f m

    […] Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar.- Brit skriver om den sociala valrörelsen. Hur den borde bedrivas i sin digitala form. […]

    Svara
  16. Dagens rekommenderade länk – Nils Schwartz « Nemokrati skriver:
    januari 6, 2010 kl. 3:13 e m

    […] Farmorgun i Norrtälje, Peter Andersson – Politikern, partierna och sociala medier,   JMW:s blogg I,  Politik och sociala medier,   Kent Persson (m) blogg,  Om hat och kärlek på nätet, […]

    Svara
  17. JMW Kommunikation » Blog Archive » BEFRIAD ZON: Banaliteter och myndigheter. skriver:
    januari 8, 2010 kl. 11:29 f m

    […] Återkommer till detta om tonalitet i de sociala medierna i del 3 av min postning om Sociala medier och politik. […]

    Svara
  18. And so it begins… « Pratbloggen skriver:
    januari 8, 2010 kl. 11:39 f m

    […] Jag tror att 2010 kommer att vara ett av de mest spännande åren på länge rent kommunikationsmässigt. Vi kommer att få se politiker efter politiker kommunicera med väljare, vi kommer att få se parti efter parti försöka kommunicera med sina väljare och alla kommer att vilja plocka upp stafettpinnen efter Obama. Jag hoppas att vi kommer att få se en av de största omdaningarna av kampanjtänk (stryks ordet helt, rent semantiskt?) i modern historia. (Läs Brit Stakstons fina inlägg om detta här). […]

    Svara
  19. Unsgaards statusuppdatering visar behovet av personlig sociala mediestrategi skriver:
    januari 11, 2010 kl. 8:00 e m

    […] då helt undvika att finnas med på sociala mediearenan? Nej. Som min kollega Brit Stakston i flera postningar pekat på så handlar det om att använda sociala medier på ett smart sätt. Ronnestam […]

    Svara
  20. Vill du veta vad andra skriver och tycker? | Webbskolebloggen skriver:
    januari 12, 2010 kl. 1:38 e m

    […] skrovit två blogginlägg om ”Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar.” : Del 1 och del […]

    Svara
  21. JMW Kommunikation » Blog Archive » Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010. Del 3. skriver:
    januari 15, 2010 kl. 7:37 f m

    […] Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010. Del 1. […]

    Svara
  22. Sociala medier i politiken | GTF-bloggen skriver:
    januari 20, 2010 kl. 11:16 f m

    […] till källor och inspiration: Svenska dagbladets artikelserie börjar här. Brit Stakstons blogginlägg om sociala medier i politiken. Sociala medier » Svenska partier på Twitter – en genomgång Svenska politiker i sociala och […]

    Svara
  23. Bloggat på JMW: 4 januari 2010 « Brit Stakston skriver:
    januari 23, 2010 kl. 9:22 f m

    […] 23, 2010 av constak Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010. Del 1. Det här är den första av mina postningar i vad som kom att bli en serie om sociala medier i […]

    Svara
  24. Vem är mest inflytelserik i den politiska bloggosfären? – Martina Lind skriver:
    januari 25, 2010 kl. 1:28 e m

    […] politiska bloggarna som inte finns där. (Läs mer om den lilla bloggbävning som följde här, här och […]

    Svara
  25. JMW Kommunikation » Blog Archive » Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010. Del 6. skriver:
    januari 26, 2010 kl. 8:12 f m

    […] Del 1 en grundläggande genomgång om varför sociala medier är så viktiga i den kommande valrörelsen. Vad politiker ofta missar i sin syn på sociala medier. […]

    Svara
  26. Sossarna i Bromma satsar på social media skriver:
    januari 26, 2010 kl. 11:37 f m

    […] ämnet på Internet. Där Brit Stakston på kommunikationsbyrån JMW i en utmärkt en artikelserie, Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar. Del 1 belyser vår infallsvinkel […]

    Svara
  27. Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010. Del 6. skriver:
    januari 26, 2010 kl. 9:00 e m

    […] Del 1 en grundläggande genomgång om varför sociala medier är så viktiga i den kommande valrörelsen. Vad politiker ofta missar i sin syn på sociala medier. […]

    Svara
  28. Politiker + Social Media= flera väljare?! « acute design skriver:
    februari 3, 2010 kl. 12:03 f m

    […] Valrörelse 2010 […]

    Svara
  29. JMW Kommunikation » Blog Archive » Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010. Del 7. skriver:
    februari 3, 2010 kl. 6:23 f m

    […] Del 1 en grundläggande genomgång om varför sociala medier är så viktiga i den kommande valrörelsen. Vad politiker ofta missar i sin syn på sociala medier. […]

    Svara
  30. Inlägg som berör – 100212 « Nattens bibliotek skriver:
    februari 12, 2010 kl. 6:03 f m

    […] Brit Stakson har en serie inlägg på JMW om valrörelsens användning av sociala medier. Brit Stakson sammanfattar på ett förtjänstfullt sätt med hjälp av exempel på nivån av Social medier-mognad och vilka hindrena är. Här är länken till första inlägget. […]

    Svara
  31. Lära sig mer om sociala medier? | Emil Jansson skriver:
    februari 13, 2010 kl. 2:41 e m

    […] Riktigt intressant och jag tror att sociala medier kommer ha en stor påverkan på valen i år. Politik och sociala medier. Valrörelsen 2010 startar. Del 1. (det finns upp till del 8 läs de […]

    Svara
  32. Ja Men Wisst « skriver:
    april 25, 2010 kl. 2:04 e m

    […] Del 1. […]

    Svara
  33. JMW Kommunikation » Finns viljan till förnyelse? Ja då spelar sociala medier en roll. skriver:
    juli 19, 2010 kl. 4:14 e m

    […] Trots semester ger jag mig på den vanligaste frågan jag fått sedan den 4 januari 2010. Det var den dagen det blev tydligt att politiken blir det realtidscase för sociala medier som […]

    Svara
  34. JMW Kommunikation » Det blev ett Facebookval. Valrörelsen 2010. skriver:
    september 19, 2010 kl. 1:12 e m

    […] ”Sociala medie-granskningen blev en snackis”. Själv startade jag den dagen en bloggserie som så småningom inspirerade till att boken Politik 2.0 kom ut i […]

    Svara
  35. PAX, Twitter och sociala medier. Och en ihärdig ekorre. « Enligt min mening… skriver:
    november 15, 2010 kl. 10:38 e m

    […] Hon säger också att sociala medier inte är Twitter, Facebook eller någon annan enskild tjänst. Utan att det i grunden handlar om ett nytt förhållningssätt till sin omgivning, att distribuera sin närvaro till fler arenor, att vara proaktiv (snabb att agera när egna frågor diskuteras) och inte minst att man själv väljer de kommunikations-plattformar man vill agera på. Tycker man kaffedrickande på Facebook är tramsigt så strunta i Facebook helt enkelt. Läs hela artikeln här; den är garanterat intressant för den som vill veta mer i ämnet! […]

    Svara
  36. JMW Kommunikation » Årets fråga – effekten av digitaliseringen skriver:
    januari 5, 2011 kl. 12:38 e m

    […] kickstartade med politik och sociala medier – för egen del ledde det till att jag skrev en lång bloggserie om valrörelsen och gav ut boken Politik 2.0 tillsammans med politiker och yrkesverksamma nätengagerade kloka […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Stakstontweets

Tweets by @britstakston

StakstonInsta

Loading...

Gallery